Nodig voor 4 personen:
-
- 400 g gemengd gehakt (kalf/varken)
- 2 sneetjes wit brood zonder korst
- 1 ajuin
- Een toefje verse kervel
- 1⁄2 teentje look
- 1 el olijfolie
- 1 ei
- 1⁄2 dl Duvel
- peper
- zeezout
- 2 vellen bladerdeeg
- bloem
- 1 ei
Hoe:
- Oven voorverwarmen op 200 graden °C
- Het gehakt bereiden:
- Verkruimel het wit brood en week het in de Duvel
- Snipper de ajuin en de look en stoof ze aan in de olijfolie laat afkoelen
- Hak de kervel fijn
- Meng het gehakt met het brood en het vocht, de ajuin en de look, de kervel, peper, zout en 1 ei, breng op smaak.
- Bladerdeeg indien nodig uitrollen tot dunne velletjes.
- Het gehakt of met een spuitzak op het bladerdeeg brengen of met bloem tot worstjes rollen en op het bladerdeeg leggen.
- Het deeg met losgeklopt ei bestrijken, toerollen en aandrukken.
- De worstenbroodjes op een bakpapier of bakmatje leggen, bestijken met losgeklopt ei en afbakken in de oven.