Osso bucco

Osso bucco of gebraiseerde kalfsschenkel Milanaise

Nodig voor 6 personen:

  • 6 dikke sneden kalfsschenkel
  • 1 dl tomatenpuree
  • 2 liter blanke fond
  • 30 gr gehakte peterselie
  • 150 gr gesnipperde ajuin
  • 1 dikke wortel
  • 2 stengels groene selder
  • 150 gr vetstof (reuzel of smout) of olie
  • 1 bouquet garni
  • Fijn zeezout en peper

Voor de pasta:

  • 600 gr penne
  • 50 gr gekookte ossentong in julienne
  • 50 gr gekookte ham in julienne
  • 100 gr champignons in julienne
  • 40 gr truffels
  • 50 gr Parmezaanse kaas en 50 gr gruyèrekaas, gemengd
  • 100 gr boter

Hoe:

  • De kalfsschenkel kruiden en door de bloem halen, de vetstof hazelnootkleurig laten warmen en de schenkel hierin goudbruin bakken.
  • Ajuin toevoegen en laten zweten, tomatenpuree en bouquet garni toevoegen, bevochtigen met de fond, kruiden.
  • Onder deksel in de oven laten garen.
  • De schenkel uitnemen, eventueel de saus op smaak brengen met een druppel witte wijn of citroensap en eventueel binden.
  • Ondertussen de penne voorkoken.
  • De julienne van champignons, ossentong en ham sueren in de boter, vermengen met de voorgekookte penne, op smaak brengen.
  • De penne in een diep bord plaatsen, het vlees hierop leggen, overgieten met de saus en bestrooien met gehakte peterselie.
  • De gemalen kaas apart serveren.
  • Supermakkelijk en zeer lekker is het klassieke Italiaans osso buco recept in de oven. Ossobuco betekent “een gaatje in het been” en verwijst naar het stuk kalfsschenkel met been: het merg in het been moet je supergaar koken en uitlepelen. Vermits je het vlees gaat aankleuren, gebruik je geen tefal pan: de aanbaksels van het vlees in een gewone pan gaan immers voor extra smaak zorgen. Bovendien gaat de pan daarna de oven in, dus alleen vuurvast materiaal gebruiken. Iedere Italiaan heeft zo zijn eigen recept.

C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\selder.png C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\aaf42fae5a5672c87efea257a365c27a--gluten.jpg C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\d7ad05535d80c59dfa0cc00d5db4791e.jpg C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\0e1cb0c6a921f65cf4509849c1ff03cf.jpg C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\a6d51c06bc334340e8f8effcac30f104.jpg

C:\Users\Paul\AppData\Local\Temp\Temp1_paul's_choice_logo's.zip\pauls_choice_logo-01.jpg