Fazantenfilet met witloof (à la Brabançonne)

“à la Brabançonne” is een Belgische bereiding voor onder andere fazant.

Nodig voor 4 personen:

  • 600 gr. fazantenfilet
  • 4 stronken witloof (die even groot zijn)
  • Een vleugje cognac
  • 2 dl bruine basissaus kan ook met sausketeltje natuur van Knorr
  • Peper en zout
  • Olijfolie of arachideolie
  • Klontje boter
  • Arrowroot of aardappelzetmeel om de saus te binden.

Hoe:

  • Kruidt de filets en bak ze in olie met een klontje boter, ze mogen niet te lang bakken dan zijn ze droog, ze moeten nog een beetje roze zijn in de kern. Dus alleen maar aanbakken en op een ovenplaat leggen, we gaan ze terug verwarmen.
  • Reinig het witloof, verwijder de kern, maar laat de stronken heel, bak ze bruin in de boter, flambeer met cognac en blus met bruine basissaus. Breng op smaak.
  • Flambeer met cognac, blus met bruine basissaus, laat verder garen.
  • De saus binden, vaneren en op smaak brengen.
pauls_choice_logo-01